nieuws

Intermediair krijgt eigen label voor autoleasing

Archief

Fortis-dochter Top Lease, aanbieder van onder meer alle vormen van auto-lease, heeft gisteren tijdens de start van de PersonenautoRai 1997 een labelproduct voor het assurantie-intermediair ten doop gehouden.

Onder de naam ATP Lease krijgt het intermediair de mogelijkheid van Toplease om zichzelf te profileren als zelfstandig bemiddelaar in auto-leaseproducten.
Daartoe worden alle communicatie-uitingen (folders, aanvraagformulieren etcetera) voorzien van logo en adresgegevens van ATP Lease. Een binnendienst- en buitendienstmedewerker zijn vrijgemaakt voor de dagelijkse ondersteuning van het intermediair.
“Wij willen ATP Lease, zoals de naam aangeeft, als een volledig eigen activiteit van het intermediair in de markt zetten”, bevestigt een woordvoerder van de lease-maatschappij.
Assortiment
Het volledige productassortiment, variërend van netto operationele leasing (afschrijving, rente, kosten, en houderschapsbelasting) tot volledig operationele leasing (alle mogelijke kosten, exclusief verzekering) staat ter beschikking van het intermediair.
Bijzondere lease-constructies zijn onder meer leasing met variabele contractsduur, voorloopregeling met verzekering (in afwachting van bestelde lease-auto wordt gelijkwaardige auto gehuurd) en proeftijd-lease. Gratis bijkomende diensten zijn: bijvullen olie- en koelvloeistof zonder meerprijs, bandenreparatie en brandstofpas.
De provisie voor het intermediair is een vast bedrag afgestemd op de looptijd van het contract. Top Lease wil geen exacte bedragen noemen. Medio 1992 zei de toenmalig directeur F.J.A.M.M. van Osch van Top Lease voor standaard-lease-contracten een provisie van 1% over het netto geïnvesteerde bedrag te verstrekken met een minimum van f 250 en een maximum van f 500 per auto. Huidig directeur Huisman ontkent het bestaan van deze regeling en stelt zelfs dat Top Lease nooit eerder met het intermediair zou hebben samengewerkt.
Top Lease zegt nu 23.000 auto’s, al dan niet deel uitmakend van een wagenpark, in beheer te hebben.
Tijdens de PersonenautoRai presenteerde Top Lease gisteren het label ATP Lease voor het intermediair.

Reageer op dit artikel