nieuws

Intermediair kan hypotheekrente reserveren bij BLG Hypotheken

Archief

BLG Hypotheken, onderdeel van SNS Groep, biedt het intermediair de mogelijkheid bij nieuwe aanvragen de hypotheekrente te reserveren van vóór de verhoging.

De nieuwe service wordt alleen gegeven in afwachting van bescheiden en gegevens die (nog) worden verlangd voor de definitieve hypotheekaanvraag. Volgens BLG Hypotheken voorziet deze service met name in de behoefte van tussenpersonen. “De reserveringslijst geeft het intermediair meer tijd om aanvragen goed gedocumenteerd in te dienen”, aldus produktmanager P. Staps in het maandblad van het hypotheekbedrijf.
De laatste rentestijging heeft overigens volgens BLG Hypotheken tot veel omzettingen geleid van 2-jaars hypotheken met rentebedenktijd (start-optie) naar hypotheken met langere rentevaste perioden. Circa 80% van dit bestand zou hebben gekozen voor een 5- en 10-jaars hypotheek, 10% voor een rentevaste periode van 15 jaar, en 10% voor het middelrentesysteem.
BLG Hypotheken heeft zijn bijkantoor in Roermond gesloten.

Reageer op dit artikel