nieuws

‘Intermediair is stroom van euro-brochures zat’

Archief

De NVA en NBvA hebben het Verbond van Verzekeraars gevraagd een eind te maken aan de stroom van goedbedoelde euro-informatie van individuele verzekeraars. Dit blijkt uit een reactie van Aegon op een vraag over het verstrekken van euro-informatie.

Het verzoek van de tussenpersonenorganisaties is volgens Aegon gedaan aan de Werkgroep Euro van het Verbond van Verzekeraars. Arjan Lindenberg, secretaris van de werkgroep, zou te verstaan gegeven zijn de decentrale voorlichting een halt toe te roepen. Het intermediair zou ‘bedolven worden’ onder de brochures van de individuele verzekeraars waarmee zij zaken doen. De boodschap van deze verzekeraars komt veelal op hetzelfde neer en is ook vrij algemeen. De tussenpersoon zou er dan ook niet veel mee opschieten.
Met name Nationale-Nederlanden en Fortis zijn buitengewoon actief in het verstrekken van informatie over de invoering van de euro. Aegon is hier veel minder mee bezig, naar eigen zeggen omdat het rekening wil houden met het verzoek van de standsorganisaties.
Bij het afsluiten van dit nummer van AM was géén van de genoemde bedrijven en organisaties bereikbaar voor commentaar.
Zowel NN als Fortis bestookten het intermediair afgelopen week opnieuw met informatie over de euro.

Reageer op dit artikel