nieuws

Intermediair in de rij voor nieuwe Anva-software

Archief

Er bestaat veel belangstelling voor Anva 4/5, het nieuwe softwarepakket van het systeemhuis van de NVA. Reeds tientallen assurantie-adviseurs hebben Anva verzocht om het nieuwe systeem op kantoor te komen installeren, nadat zij een introductie in De Flint in Amersfoort hadden meegemaakt.

“Helaas zullen deze kantoren nog even geduld moeten hebben. We beginnen medio september/oktober pas met de uitlevering”, zegt Anva-directeur Van Almkerk.
Anva 4 en 5 zijn de opvolgers van de pakketten 2+ en 3 (resp. provinciaal en beurs/volmacht), waarvan 620 kantoren gebruik maken. De pakketten kosten voor de single user vanaf f 6.500, tot zo’n f 35.000 voor de grotere gebruikers. Voor de huidige Anva-gebruikers zijn de nieuwe pakketten gratis.
Tijdens een uitgebreide informatiedag voor ruim 700 genodigden, waaronder zo’n 100 prospects, werd het menu-gestuurde pakket geafficheerd als ‘flexibel’ (o.m. qua beeldscherm lay-out) en geheel voorbereid op de nieuwe generatie ADN-berichten.
Ook zijn er diverse verbeteringen aangebracht die in de afgelopen jaren door Anva-gebruikers zijn aangedragen, waaronder vergroting van de ‘invulplekken’ die bovendien naar eigen inzicht tot verplichte of optionele invulplekken te bombarderen zijn, de invoering van een gebruikersvriendelijker zoeksleutel, ongecodeerde omschrijving van de diverse branches, etc.
Het nieuwe pakket biedt tevens de mogelijkheid tot verwerking van pakketverzekeringen. Bovendien speelt Anva met de nieuwe software in op de mogelijkheid om verzekeringen via ADN on-line te laten accepteren, waarmee decentrale acceptatie-systemen overbodig dreigen te worden.
Op 26 juni start Anva met het draaien van een ‘schaduwkantoor’, dat met de nieuwe software dezelfde werkzaamheden gaat verrichten als een regulier (volmacht-)kantoor. Vervolgens zal de nieuwe software medio augustus bij zo’n 10 kantoren geïnstalleerd worden. Pas daarna start de werkelijke uitlevering groepsgewijs, met groepen van 10 á 20 assurantiekantoren per keer. De totale uitlevering gaat naar verwachting enkele jaren in beslag nemen.
Een onderonsje tijdens de introductiebijeenkomst in De Flint: v.l.n.r. NVA-directeur H. Scheffer, oud NVA-voorzitter J. Schouten (die aan de wieg van Anva stond), Anva-adjunct-directeur G. van den Hoogen en Anva-directeur S. van Almkerk.

Reageer op dit artikel