nieuws

Intermediair genuanceerd over ‘onafhankelijkheid’

Archief

Het intermediair denkt genuanceerd over de invulling van het begrip ‘onafhankelijkheid’. Dit blijkt uit een periodieke enquête van onderzoeksbureau D&O.

Van de geënquêteerde assurantiekantoren beschouwt 37% een tussenpersoon nog als onafhankelijk als er een lening door een verzekeraar is verstrekt in ruil voor productieverplichtingen. Dit gaat 32% van betrokken assurantiekantoren veel te ver: in hun visie is een tussenpersoon niet onafhankelijk als een verzekeraar geheel of gedeeltelijk eigenaar is van een kantoor. Een derde groep (31%) kijkt meer naar de feitelijke productiestromen: zij vindt een tussenpersoon niet meer onafhankelijk als meer dan 80% van de nieuwe productie bij één verzekeraar wordt ondergebracht.
De meerderheid van het geïnterviewde intermediair zegt dat de onafhankelijke status als belangrijk wordt ervaren door de consument. Meer dan de helft (55%) meent dat de consument dat belangrijk tot zeer belangrijk vindt. Bij kleine kantoren (tot en met twee medewerkers) is dat zelfs 65%; bij grote kantoren (meer dan twintig medewerkers) is dat 30%.

Reageer op dit artikel