nieuws

Intermediair Fpoint maakt pakket voor thuiszorgbranche

Archief

Tussenpersoon FpointDirekt (Lelystad) heeft een collectief verzekeringspakket ontwikkeld voor de werknemers en de leden van de thuiszorgorganisaties Vierstroom en Zorgring.

De beide thuiszorgorganisaties hebben gezamenlijk 80.000 leden in de boeken en 2.500 werknemers. “Na een grondige analyse van de doelgroep is er in samenwerking met volmachtbedrijf Intrasurance een geheel nieuw productenaanbod met bijbehorende premies gemaakt, speciaal voor de werknemers en leden van deze organisaties”, vertelt Fpoint-directeur Ab Flipse.
“De premies zijn zeer concurrerend”, zegt Flipse, die er aan toevoegt dat de werknemer of lid in het bezit moet zijn van een collectiviteitscode. “Voor werknemers geldt een andere code dan voor leden.” Volgens Flipse kan het premievoordeel oplopen tot 26% op de normale premie. “Dat komt onder meer doordat het als een collectief wordt gezien. Daarnaast nemen zowel wij als Intrasurance genoegen met een lagere marge.”
Reaal
Leverancier van de verzekeringen in het thuiszorgpakket is Reaal. Het gaat om verzekeringen voor wonen, vervoer, oldtimer, rechtsbijstand en aansprakelijkheid, ongevallen, reis en recreatie.
Alle producten zijn direct online te sluiten via de volmacht van Intrasurance en worden opgenomen in het digitale dossier van de verzekerde. “Polissen zijn direct op te zeggen door de verzekerde. Bij de meeste verzekeraars zit je er minimaal een jaar aan vast.”
Eigen servicedesk
De kosten kunnen mede laag worden gehouden, doordat de thuiszorgorganisaties in eerste instantie alles zelf afhandelen. “Wij gaan de medewerkers van hun servicedesk opleiden, zodat zij de mensen kunnen helpen bij het navigeren naar het juiste product. Daarnaast kunnen die servicemedewerkers de meeste vragen zelf afhandelen. Lukt dat niet, dan is de deskundigheid van een tussenpersoon, in dit geval Fpoint, op afroep beschikbaar. Wij fungeren dus als backoffice van de backoffice.”

Reageer op dit artikel