nieuws

Intermediair (enigszins) gerust over internet-plannen van NN

Archief

De tussenpersonenorganisaties NVA en NBVA zijn na een toelichting van de directie van Nationale-Nederlanden gerustgesteld voor wat de plannen van NN met een virtueel assurantiekantoor betreft.

“We hebben geen bloemen meegenomen nee. Daar had Bert Richaers overigens alle begrip voor. We krijgen er tenslotte voor een deel concurrentie bij”. zegt NBVA-secretaris Boudewijn van Uden na afloop van het gesprek dat hij had met de directievoorzitter van Nationale-Nederlanden. Richaers had eerder, tijdens de presentatie van de Internet-plannen, een opmerking over te verwachten kritiek uit intermediairskringen weggewuifd met de opmerking: “Kritiek? Ik verwacht eerder bloemen!”.
“Wij hebben Richaers laten weten dat wat ons betreft het nieuwe Internet-bedrijf van NN zich mag beperken tot het doorverwijzen naar het reguliere intermediair. Nationale-Nederlanden zegt zich echter op klanten te richten die geen genoegen nemen met een dergelijke doorverwijzing naar het intermediair. Of dat daadwerkelijk zo is, zal de toekomst uitwijzen”, aldus Van Uden.
Ook het onderwerp beloning is in de gesprekken met NBVA en NVA aan de orde geweest. “Hoewel NN nog vrij veel details in moet vullen, heeft Richaers aangegeven dat tussenpersonen die gaan samenwerken met het Internet-bedrijf waarschijnlijk de positie van subagent krijgen. Het was nog niet duidelijk of dat intermediair ook zou moeten betalen voor de warme leads die ze via dit Internet-kanaal krijgen toegeschoven.”
Ook de nieuwe NVA-directeur Niels Mourits is positief-kritisch over de NN-plannen. “Onze zorg over een akelige ontwikkeling in de vorm van een nieuwe direct-writer is in het gesprek weggenomen. Richaers heeft ons bovendien nadrukkelijk uitgenodigd om deel te nemen in de verdere uitwerking van de plannen. Daar gaan we zeker op in. We streven naar maximale invloed.”
Schiphol
Het nieuwe virtuele assurantie-kantoor van Nationale-Nederlanden is gevestigd in het Anthony Fokker Business Center op Schiphol Oost. Onder leiding van Frans Blom (Boston Consulting Group) wordt de onderneming klaargestoomd om nog deze zomer online verzekeringen te kunnen verkopen. Het bedrijf is onder de noemer ‘E-broker Financial Services’ druk doende personeel te werven. Ook wordt er met andere verzekeraars onderhandeld over de aanwezigheid van hun producten op de website.

Reageer op dit artikel