nieuws

Interfinance (IDM/Finata) kiest voor gesegmenteerde bediening intermediair

Archief

ABN Amro-dochter Interfinance, houdstermaatschappij van onder meer Finata Bank en IDM Bank, gaat haar activiteiten op het gebied van consumptief krediet herstructureren. De reorganisatie neemt drie jaar in beslag en zal medio 1999 moeten zijn afgerond.

Volgens de nieuwe strategie van Interfinance krijgen tussenpersonen de keuze uit vier bedieningsconcepten.
Daarbij wordt gekeken naar de automatiseringsgraad van het intermediair, de mate van zelfstandigheid in afhandeling van aanvragen, behoefte aan persoonlijk contact, en de gewenste ondersteuning op het gebied van kennisoverdracht, produkttraining, informatie, en advies en assistentie bij commerciële acties.
Centrale verkoop
Het intermediair dat niet of nauwelijks ondersteuning wenst, kan straks zaken doen met de centrale afdeling verkoop, waaronder de maatschappijen De IJssel (IDM) en Eurofintus (Finata). Deze bedrijven zijn opgericht om de gespecialiseerde kredietbemiddelaars afwijkende produkten en provisies te kunnen verstrekken.
Iets meer ondersteuning ontvangt het intermediair van IDM Bank en de meest verregaande ondersteuning wordt straks gegeven door Finata Bank. Beide maatschappijen gaan bovendien hun netwerk van 15, resp. 16 kantoren beperken. “Er blijven straks zowel voor IDM Bank als voor Finata Bank een aantal regiokantoren over die als uitvalsbasis gaan dienen voor de buitendienst”, zegt algemeen directeur J.W. Hoogendoorn van Finata.
Het laatste bedieningsconcept is dat van IDM Lease, de maatschappij voor zakelijke financieringen.
Interfinance zegt met name via IDM Bank en Finata Bank in consumptief krediet een marktaandeel van 16% te hebben opgebouwd. In de nieuwe opzet wordt meer aandacht besteed aan produktinnovatie en het ontwikkelen van distributie- en bedieningsconcepten.

Reageer op dit artikel