nieuws

Interbank nu volledig eigenaar van NVF Voorschotbank

Archief

Per 1 maart neemt InterBank het 50% aandeel van de Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs (NVF) in de NVF Voorschotbank over.

De NVF was sinds 1999 houder van dit deel van de aandelen NVF Voorschotbank. De andere 50% was al in handen van Finata Bank, een financieringsmaatschappij van InterBank. De NVF-leden hebben dat op de Bijzondere Algemene Ledenvergadering van 29 januari besloten. De NVF Voorschotbank is een financieringsmaatschappij die haar kredieten verstrekt via de ruim honderd bemiddelaars die lid zijn van de branchevereniging NVF.
InterBank, die nu alle aandelen van de NVF Voorschotbank verwerft, is marktleider in consumptief krediet via intermediairs.
Reden voor deze aandelenoverdracht is de wens van de NVF om als branchevereniging voor kredietadviseurs onafhankelijk van maatschappijen te kunnen werken. De zakelijke relatie van de NVF Voorschotbank met de leden van de NVF blijft exclusief en wordt vooralsnog onveranderd voortgezet.

Reageer op dit artikel