nieuws

Interbank komt ook met leen- en spaarprodukt

Archief

ABN Amro-dochter Interbank heeft het Courant Sparen geïntroduceerd een versie van een aflossingsvrij (doorlopend) krediet gecombineerd met een spaarpolis.

Het spaar/leen-produkt bestaat uit een doorlopend krediet (Courant Krediet) en een spaarpolis.
Voor het doorlopend krediet is over de opgenomen gelden een vaste rente per maand is verschuldigd. De aflossing wordt gefinancierd uit de belastingvrije opbrengst van een spaarpolis met minimum looptijd van 15 jaar, die door het intermediair bij een verzekeraar naar keuze wordt gesloten. Interbank wordt echter in de polis als eerste begunstigde vermeld.
Hogere inkomens
Het Courant Sparen is primair bestemd voor cliënten met hoge(re) inkomens.
Deze groep kan een Courant Krediet sluiten met een kredietlimiet vanaf f 25 mille (jaarinkomen f 65.000 of meer) of vanaf f 50.001 (jaarinkomen f 75.000 of meer). De rente bedraagt 10,6% resp. 10,9% per jaar.
Het krediet moet vanaf 60-jarige leeftijd worden afgebouwd om de kredietaflossing acht jaar later rond te hebben.
Niet in advertenties
Het Courant Krediet is een ‘maatwerkconstructie’, aldus Interbank, en mag dus niet in advertenties worden gecommuniceerd. “Als de markt wordt bewerkt met dit aanbod in een advertentie zullen wij aanvragen voor een Courant Krediet vanaf f 25.000 niet kunnen accepteren”, aldus Interbank.

Reageer op dit artikel