nieuws

Interbank komt met doorlopend krediet voor zestigplussers

Archief

Kredietverstrekker Interbank, onderdeel van ABN Amro, heeft onder de naam Pluskrediet een speciaal product ontwikkeld voor ouderen in de leeftijd van 60 tot en met 65 jaar. Het doorlopend krediet kan maximaal _ 50.000 bedragen en wordt afgebouwd tussen 66- en 74-jarige leeftijd.

Interbank claimt hiermee de enige intermediaire kredietverstrekker te zijn die een dergelijk product aanbiedt “De voordelen van Pluskrediet zijn dat tussenpersonen nu ook hun oudere klanten extra financiële ruimte kunnen aanbieden”, aldus Interbank.
“Dat is belangrijk omdat er tegenwoordig een sterk groeiende groep senioren is die nog midden in het leven staat, zeer gezond is, en veel vrije tijd heeft. Met een dergelijk product kunnen tussenpersonen hun bestaande klanten langer in hun portefeuille houden”, zo luidt de motivatie.
Leef u langer uit
Het is niet verwonderlijk dat Interbank in de campagne voor dit product – met als thema “Leef u langer uit” – speciaal aandacht besteedt aan media die zich op ouderen richten.
Zo wordt er flink geadverteerd in Plus Magazine, een blad voor ouderen, en ook in het bijgevoegde chequeboekje met speciale aanbiedingen ontbreekt het Pluskrediet niet. Verder komen er posters, folders en een toolkit op internet met voorbeeldbrieven voor het intermediair.
Nederlander niet
alert bij lenen
Een onderzoek van InterBank onder 531 Nederlanders naar hun leengedrag leert, dat slechts een minderheid (39%) offertes van meerdere kredietverstrekkers bekijkt. Algemene voorwaarden worden door een op de vijf zelfs helemaal overgeslagen. Gemiddeld trekken Nederlanders ook maar vier uur uit voor het afsluiten van een lening. Een kwart heeft geen maximaal bedrag berekend, en 42% zegt geen informatie over de kredietverstrekker in te winnen.
Tenslotte geeft een op de drie Nederlanders toe wel eens een onverantwoorde lening te hebben afgesloten en iets meer dan de helft kent iemand die dit wel eens heeft gedaan.

Reageer op dit artikel