nieuws

Integratie intermediairbedrijven Reaal ‘vraagt’ om verkoop van Helvetia

Archief

Leven

In het kader van de integratie van Hooge Huys, Helvetia en Reaal Intermediair, is het Reaal-concern tot de conclusie gekomen dat Helvetia Leven het best kan worden verkocht. Helvetia Leven boekte vorig jaar een premie-omzet van f 30 mln, waarvan f 13 mln aan periodieke premies.
Het afstoten van Helvetia Leven kent zowel economische als sociale pluspunten. Omdat bij de integratie van de intermediairbedrijven gekozen is voor de leven-systemen van Hooge Huys, zou het specifieke systeem van Helvetia overbodig worden. De medewerkers van Helvetia Leven hebben in de voorbije jaren een unit-linkedsysteem gebouwd voor het Mega Spaarplan en zijn er daarmee aan de weg gaan timmeren. “Zij voelen zich ook de eigenaar van het systeem”, aldus bestuurslid C. Boos van Reaal, die – mede op grond van sonderingen in de markt – hoopt en verwacht dat Helvetia Leven voor het midden van dit jaar verkocht kan worden.
Groep Josi
Helvetia Leven is in feite de uitbouw van Josi Leven, onderdeel van de in Rotterdam gevestigde Groep Josi, die op 1 januari 1991 door Helvetia werd overgenomen.
De twintig bij Helvetia Leven betrokken werknemers, vrijwel allemaal woonachtig in Zoetermeer en omgeving, zouden bij Reaal naar de regio Alkmaar moeten verhuizen, omdat aldaar de Personenverzekering worden geconcentreerd. ‘Alkmaar’ gaat overigens tevens als hoofdkantoor van Reaals intermediair-divisie fungeren, in verband waarmee de stafdiensten in beginsel aldaar zullen worden ondergebracht.In Zoetermeer worden de ‘Zaakverzekeringen’ geconcentreerd.
Directies
De integratie resulteert in een bedrijfsleiding van drie statutaire directieleden. De functie van directievoorzitter van het ‘nieuwe Hooge Huys’ is nog vacant en wordt ad interim vervuld door Boos, de huidige topman van Hooge Huys die nu tevens deel uitmaakt van de raad van bestuur van Reaal.
De statutaire directie bestaat verder uit Financieel directeur J. Schoen (Hooge Huys) en directeur Zaakverzekeringen L. Bechtold (Helvetia/Reaal Intermediair). Het directieteam in Alkmaar wordt gecompleteerd door de huidige Hooge-Huysdirectieleden N. Jongerius (Informatisering en Facilitaire Diensten), J. De Boer (Marketing & Verkoop) en J. van Voorst Vader (Beleggingen). De directie Zaakverzekeringen (Zoetermeer) bestaat naast L. Bechtold uit H. van Geijn (binnendienst-ondersteuning), die voorlopig samen met G. Luder het directieteam van Helvetia en Reaal Intermediair blijft vormen. De individuele bedrijven zullen hun commerciële plannen voor 1996 normaal onder eigen naam ten uitvoer brengen totdat de integratie is voltooid en het versterkte intermediairbedrijf onder de naam Hooge Huys als geheel opereert. De afronding daarvan wordt medio 1997 verwacht. “Voor een zorgvuldige complete personele integratie is een periode van twee jaar uitgetrokken”, aldus Reaal.

Reageer op dit artikel