nieuws

Integratie AXA en UAP-NieuwRotterdam in koelkast

Archief

Als gevolg van de grote onduidelijkheid bij onze zuiderburen over de toekomst van Royal Belge, zijn de integratiebesprekingen in Nederland tussen AXA Leven en UAP-NieuwRotterdam voorlopig stopgezet.

AXA-directeur Martin van Holten en diens collega Peter Korteland van UAP-NieuwRotterdam hebben hiertoe onlangs opdracht gekregen van het Franse hoofdkantoor.
Royal Belge (ook onderdeel van AXA-UAP) is meerderheidsaandeelhouder van UAP-NieuwRotterdam. Het gerucht gaat dat de Belgische verzekeraar door AXA-UAP verkocht zal worden. Als aanleiding wordt hiervoor genoemd: het mogelijke marktverlies dat in België zal optreden bij een integratie van Royal Belge en AXA België. Als Royal Belge inderdaad verkocht wordt, gaat de Nederlandse integratie niet door.
Volgens Peter Korteland is het ook nog mogelijk dat UAP-NieuwRotterdam door AXA-UAP van Royal Belge overgenomen zal worden. Dan zou de integratie met AXA Leven weer wél door kunnen gaan. “Er is sprake van een onduidelijke situatie. Dat ben ik met u eens”, aldus Korteland.

Reageer op dit artikel