nieuws

Insurancebookers actief in Nederland

Archief

Het Engelse Insurancebookers is sinds kort actief op de Nederlandse markt via www.insurancebookers.nl. De internettussenpersoon verkoopt alleen reisverzekeringen. Risicodrager is AIG UK.

De Engelse tussenpersoon verkoopt diverse reisverzekeringen. Zo kunnen klanten zich verzekeren voor een enkele reis, voor meerdere reizen per jaar, voor wintersport en er is een aparte reisverzekering voor 65-plussers. Daarnaast biedt Insurancebookers ook een annuleringsverzekering. De dekkingsniveaus zijn onderverdeeld in Goud, Zilver, Platinum en Overbrugging.
In Nederland wordt onder meer de schadeafhandeling verzorgd door AIG Europe in Rotterdam. Voor vragen kan men een telefoonnummer in Amsterdam bellen. Uiteraard is de tussenpersoon ook via e-mail bereikbaar.
“Sinds de introductie van Insurancebookers in 2004 in Engeland is onze strategie er altijd op gericht geweest gebruik te maken van Europese regelgeving. Deze regelgeving maakt het nu mogelijk om ook in andere Europese landen actief te worden zonder dat we rechtstreeks onder de regelgeving van het betreffende gastland vallen”, zegt algemeen directeur Simon Powell. Dat verklaart waarom Insurancebookers geen vergunning in Nederland nodig heeft en alleen geregistreerd staat bij de Engelse toezichthouder FSA.
First Europa
“De ontwikkeling van ons nieuwe ICT-platform maakt het mogelijk om websites te ontwikkelen via een template model. Dat betekent dat we makkelijk en snel in meerdere talen websites kunnen neerzetten. De zes nieuwe websites zijn in vier maanden uitgerold”, aldus Powell.
Insurancebookers is behalve in Nederland ook actief in België, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, Engeland en Ierland. Op termijn wil Insurancebookers actief zijn in alle Europese landen. Het bedrijf is overigens een zusterbedrijf van eBookers dat op de Nederlandse markt ook actief is met de internettussenpersoon First Europa. Zowel eBookers als Insurancebookers behoort tot de Travelport Group.

Reageer op dit artikel