nieuws

Insurance Sail opnieuw gewonnen door CPS (Caron)

Archief

Insurance Sail opnieuw gewonnen door CPS (Caron)

Tijdens de editie 2001 van Insurance Sail heeft Caron Verzekeringen uit Capelle aan den IJssel (inmiddels als gevolg van een fusie CPS Risicobeheer geheten) opnieuw toegeslagen. Niet alleen werd net als verleden jaar de A-finale gewonnen (nu door het team van Jan Jellema), alle drie teams van CPS eindigden bij de eerste vier in de einduitslag.
Bij deze jaarlijkse zeilmanifestatie voor verzekeraars en intermediair op de Loosdrechtse Plassen konden op zaterdagochtend 21 april veertig boten met assurantiemensen beginnen aan de manches om te bepalen wie er ’s middags in de A- en B-poule mochten gaan zeilen. Tal van maatschappijen hadden diverse ijzers in het vuur. Centraal Beheer Achmea had maar liefst zeven boten op het water, Aegon zes, Hooge Huys vijf en Delta Lloyd vier.
Het begon voor Aegon, dat in zeven edities nog nimmer een podiumplaats mocht innemen, heel hoopgevend. Kapitein Dick Bleijerveld, vorig jaar vierde in de eindstand van de A-poule, behoorde ’s morgens tot de manchewinnaars. Helaas reikte dit team ’s middags niet verder dan de elfde plaats in de ‘eredivisie’.
De teams van CPS/Caron pakten zoals gezegd drie van de vier topposities in de A-poule. Daartussen wrong zich alleen Jeroen Ramaker met een team van Hooge Huys, dat het zilver pakte. Een sterke zesde plaats werd bevochten door het vrouwenteam van Hooge Huys onder leiding van Annelien Janssen.
In de B-poule werd de eerste prijs veroverd door Hooge Huys. Het was de ploeg van Eric Weiffenbach, ook bekend van het AssurMada-evenement, die revanche nam op de dertiende plek in de ochtendmanche. Tweede in de B-poule werd Centraal Beheer Achmea (team van Bert Bakker) en derde de Adviesgroep Van Gastel. De winnaar van de B-poule in 2000, het team van Randolph Kobus (Centraal Beheer) werd nu vierde.
De ploeg van Jan Jellema (CPS/Caron) werd eerste in de A-poule.
Het winnende team van de B-poule, de Hooge Huys-ploeg onder leiding van Eric Weiffenbach.
Assurantie Golfdag weer bij Efteling
Op vrijdag 8 juni wordt in het Efteling Golfpark de 22e Assurantie Golfdag gehouden. Het evenement begint om 12.00 uur. Deelname staat (kosteloos) open voor iedereen die in het verzekeringsbedrijf werkzaam is en een golfhandicap heeft van ten hoogste 24.
Men kan zich uitsluitend schriftelijk aanmelden (vóór 25 mei) bij Stichting Assurantie Golfdag t.a.v. Dick de Klerk, postbus 12250, 1100 AG Amsterdam.
De organisatie wil de volgende (extra) informatie hebben: naam van het assurantiebedrijf waaraan de deelnemer (m/v) verbonden is, het adres, telefoon- en faxnummer, eventueel e-mailadres, homecourse en exacte handicap en of men deelneemt aan het diner. “Alleen volledige aanmeldingen worden in behandeling genomen”, voegt de organisatie er streng aan toe.
Koekenbakkers in assurantiereclame
De Centraal Beheer-trend in verzekeringsreclames grijpt nog immer om zich heen. Let bijvoorbeeld maar eens op die nieuwe televisiespot van Delta Lloyd (het ontbrekende tandje van de Chinese leider) en de terreinbewaker van Nationale-Nederlanden.
Vooral die laatste commercial ademt de sfeer van Centraal Beheer. Bij ons wordt de mentale ‘link’ onder meer veroorzaakt door het gegeven dat zowel deze NN-spot als een recente commercial van Centraal Beheer om een rijdende banketbakker draait. Bij Centraal Beheer ging het om een fraaie bruidstaart die de rit niet mocht overleven, bij NN gaat het om een megamoorkop die de confrontatie met een slagboom met een stuiterpartij moet bekopen.
Uit zeer betrouwbare bron weten wij overigens te melden, dat de portier in de NN-reclame en de desbetreffende bakker elkaar nooit in het echt hebben ontmoet. Bakker Van Lunteren scheurt in het filmpje met zijn bestelwagen over Amerikaanse wegen; de portier komt wel van Nederlandse bodem.
De Goudse heeft nu ook eigen plein
Het had heel veel voeten in aarde voordat het Mariahoeveplein in Den Haag mocht worden omgedoopt tot Aegonplein. In Gouda staat het hoofdkantoor van de lokale landelijke verzekeraar aan het Stationsplein. Afgelopen maand is een deel van dat plein omgedoopt in ‘Bouwmeesterplein’. Dat is een eerbetoon aan de oprichter van de maatschappij. Op dit deel van het plein stond tot 1979 het voormalige hoofdkantoor van De Goudse.
Burgemeester Boone verklaart hiermee officieel het Bouwmeesterplein voor geopend, met volledige instemming van de naast hem staande bestuursvoorzitter Bol van De Goudse.
‘Vastigheid rondom de werkplek heel goed voor welzijn’
Het kunnen koesteren van bepaalde rituelen en routines op het werk is van positieve invloed op het welzijn van werknemers en kan hen productiever maken. Dat heeft het Britse wervingsbureau Office Angels na een onderzoek geconcludeerd.
Rituelen als aan hetzelfde bureau zitten, drinken uit een eigen beker en steeds hetzelfde toilet gebruiken, zouden werknemers gelukkiger maken. Het wisselen van werkplek, het zogenoemde ‘hot-desking’, blijkt niet ten goede te komen aan het ‘werkplezier’.
In ons land is Interpolis het eerste grote bedrijf dat werkt met flexibele werkplekken. Een woordvoerder zegt dat het werkplezier daar helemaal niet onder te lijden heeft. “Als je het de werknemers zou vragen, zou niemand terug willen naar de oude situatie.” Werknemers hebben verschillende werkplekken (afgesloten en open ruimtes) voor de verschillende soorten werk op de dag en kunnen ook vanuit huis werken. Een fotolijstje op het bureau is niet meer mogelijk. Maar daarvoor is volgens de zegsman een oplossing: “Mensen hebben nu een foto van hond of kind als screensaver.” = = = = = = = = = Vijfde kolom De Noordelijke Assurantie Club houdt de jaar- vergadering in distilleerderij. En dan ook nog ná de excursie… = = = = = = = = = = = = = = = = = DAS gaat naar Den Bosch toe, zoete lieve… Liedje voor personeelsfeest?

Reageer op dit artikel