nieuws

Insurance Objects zet offerteflop op internet

Archief

Door gebruik te maken van internettechnologie maakt het softwarebedrijf Insurance Objects, onderdeel van Infocost (Leiderdorp), het versturen van offertediskettes door verzekeraars overbodig. Verzekeraars zouden met deze mogelijkheid tot vijf ton per jaar besparen.

Verzekeraars kunnen hun rekenformules verstrekken aan Insurance Objects. Het softwarebedrijf zorgt ervoor dat de formules ingevoerd worden. Het systeem zoekt vervolgens met behulp van kennistechnologie zelf de benodigde bouwstenen bij elkaar om de berekening te kunnen maken en een offerte te kunnen produceren.
De verzekeraars kunnen de rekenformules ook zelf invoeren als zij het rekenprogramma hebben aangeschaft.
Premie-engine
De tussenpersoon maakt via de website van Insurance Objects gebruik van de premie-engine, zoals directeur Bjorn de Vries het rekenprogramma noemt. De tussenpersoon kan via het rekenprogramma diverse offerteberekeningen uitvoeren zonder iedere keer de gegevens van de verzekerde persoon of het verzekerd object te hoeven invoeren. Bovendien beschikt hij altijd over de meest recente tabellen.
De tussenpersoon die via de website van Insurance Objects gebruik maakt van de service, betaalt per berekening. Een optie is dat de verzekeraar de berekeningen van de tussenpersoon betaalt; immers de verzekeraar bespaart gemiddeld f 200.000 tot f 500.000 per jaar doordat geen offertediskettes meer verstuurd hoeven te worden.
Momenteel zijn er rekenprogramma’s beschikbaar voor traditionele levenproducten en schadeproducten. De module voor universal life komt binnenkort beschikbaar.
Programmatuur
Bjorn de Vries, directeur van Infocost en Insurance Objects, is al twintig jaar actief als onafhankelijk ICT-projectmanager in de financiële dienstverlening. Daarvoor werkte hij tien jaar bij IBM.
Twee jaar geleden is De Vries begonnen met de ontwikkeling van deze nieuwe programmatuur. De Vries wilde een systeem ontwikkelen dat niet al te complex is in het gebruik. “De systemen die verzekeraars laten bouwen, worden toegesneden op hun specifieke wensen. Daardoor ontstaan er allerlei uitzonderingen. Mijn programma bestaat uit bouwstenen die 90% van de functionaliteiten dekken die nodig zijn voor leven- en schadesystemen.”

Reageer op dit artikel