nieuws

Innovation Group koopt Nobilas

Archief

Akzo Nobel verkoopt bedrijfsonderdeel Nobilas Claims & Fleetsolution aan de Britse Innovation Group. Die beursgenoteerde onderneming is wereldwijd actief in de afhandeling van autoschades.

Om die reden zegt Herman Vos, general manager Benelux van Nobilas, “heel blij” te zijn met de voorgenomen overname. “Voor Innovation Group behoren onze diensten tot de kernactiviteiten. Ze zijn al sterk vertegenwoordigd in de verzekeringsindustrie.” De connectie met het verf- en lakbedrijf van Akzo Nobel was volgens Vos steeds minder aanwezig.
Nobilas handelt wereldwijd, vooral in Groot-Brittannië, 300.000 schadeclaims per jaar af (omzet _ 190 mln). In Nederland komt Nobilas tot zo’n 10.000 schadeclaims, onder meer in opdracht van de Belgische verzekeringstak van AXA en van de leasemaatschappij Avis en Leaseplan. De vijftien personeelsleden houden zich vanuit Hoofddorp bezig met schademeldingen, claimbehandeling en expertisewerk. Nobilas werkt samen met een netwerk van tachtig autoschadeherstelbedrijven.

Reageer op dit artikel