nieuws

Inkoopcombinatie AB4All op weg naar honderd leden

Archief

“Inkoopcombinatie AB4All in Winschoten heeft afgelopen jaar misschien niet de verwachte grens van honderd aangesloten kantoren bereikt, maar het concept is wel een succes gebleken”, zegt directeur en oprichter Klaas Arents.

“Wij hebben nu 55 leden en het hypotheekvolume ligt rond de _75 mln”, meldt Arents die verwacht dit jaar de grens van honderd leden te bereiken. De kantoren van AB4All kunnen zonder vaste bijdrage gebruik maken van de inkoopvoordelen. “Wij hebben de dienstverlening bewust vrij sober gehouden, al denken we inmiddels wel na over een soort back-office”, zegt Arents. “Tussenpersonen worden tegenwoordig al regelmatig overspoeld door allerlei inkoopcombinaties die reeksen diensten aanbieden. Wij rekenen geen kosten en hebben geen dure administratie.”
Weinig keuze
Dat de toeloop van nieuwe leden in eerste instantie nog gering was, heeft volgens Arents te maken met het feit dat er in eerste instantie te weinig keuzemogelijkheden waren. AB4All werkte vorig jaar samen met Erasmus, Interbank, ELQ, Arag, Confior, Aegon, Cardif en NOWM. Vanaf 1 januari zijn daar volgens directeur Arents 24 nieuwe geldverstrekkers en verzekeraars bijgekomen. Op de site van AB4All zijn de namen te vinden van onder andere Argenta, Bank of Scotland, BLG Hypotheken, Bouwfonds Postbank, Conservatrix, PVF Achmea, Aegon, Generali en Reaal. “Wij zijn blij dat we nu ook een levensverzekeraar als Conservatrix kunnen aanbieden “, zegt Arents.
Schademodule
AB4All heeft verder een online module op het gebied van schadeverzekering. “Met deze module die we zelf hebben ontwikkeld, kunnen onze klanten bij verzekeraar Erasmus online premies berekenen en sluiten”, aldus Arents.
AB4All biedt verder diensten aan als aankoopmakelaar. “Wij willen voorkomen dat mensen uit ons bestand weglopen naar makelaars onroerend goed, omdat wij die service niet hebben. Het tarief van de aankoopmakelaar van AB4All varieert van _ 1.750 bij een vraagprijs onder de _ 250.000 tot _ 3.250 bij een vraagprijs boven de _ 350.000.”

Reageer op dit artikel