nieuws

Inhaalslag Aegon in hypotheken

Archief

Aegon is bezig met een forse inhaalslag in hypotheken en claimt een verdrievoudiging van de omzet. In 2004 was Aegon goed voor een omzet van _ 1,0 mld.

De maatschappij werkt aan een toepassing waarmee het intermediair offertes online kan aanvragen en hypotheekberekeningen kan maken. Verder komt Aegon deze maand nog met een 30-jaars rentevast product en een nieuw seniorenproduct.
Voor het terugwinnen van marktaandeel zijn vorig jaar Henk de Jong (voorzitter Service Center Leven) en Edser Kuiper (programmanager Hypotheken) ingeschakeld. Dat leidde onder meer tot het versoepelen van de woonquotes. “Daarmee zijn we nu marktconform”, zegt De Jong in personeelsblad InterAegon. “Bovendien hebben we ons op hypotheekgebied weer bij tussenpersonen onder de aandacht gebracht.”
De werkdruk moet door het invoeren van elektronische offerteaanvragen drastisch worden verlaagd: nu komt de helft van de aanvragen elektronisch binnen, straks moet dat 80% zijn. “Een offerte die door de elektronische straat gaat, kan binnen zeven à acht dagen uitmonden in een gesloten hypotheek.”

Reageer op dit artikel