nieuws

ING’ers klagen over angstcultuur

Archief

Een meerderheid van de ING’ers vindt dat er een angstcultuur heerst bij de bankverzekeraar en heeft weinig vertrouwen in de rol die vakorganisaties en medezeggenschap spelen

Dat blijkt uit een enquête van CNV Dienstenbond onder bijna 1.700 ING-werknemers. Ze zijn bang afgerekend te worden op hun uitgesproken mening en maken zich zorgen over de toekomst van hun werkgever, de hoge werkdruk, de stijgende invloed van de aandeelhouders, onnodige ontslagen en de verkilde bedrijfscultuur. Daarnaast zou de OR ‘volledig zijn ingepakt door de directie’. ING heeft begrip voor zorgen van medewerkers over de eigen werkgelegenheid, maar herkent zich niet in een angstcultuur: “Uit eigen onderzoek blijkt dat mensen de cultuur binnen ING ervaren als open en eerlijk”, aldus een woordvoerster.

Reageer op dit artikel