nieuws

‘ING wilde NN in de etalage zetten’

Archief

Het had niet veel gescheeld of Nationale-Nederlanden was door ING Groep in de etalage gezet. Deze ontboezeming deed bestuursvoorzitter Michel Tilmant tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van de bankverzekeraar.

De verkoop van NN kwam aan de orde in het kader van een omvang-rijk desinvesteringsprogramma dat tot doel had bedrijfsonderdelen af te stoten, die niet tot de kernactiviteiten werden gerekend. “We vroegen ons toen af of het de moeite waard was om Nationale-Nederlanden te behouden”, vertelde Tilmant. Uiteindelijk werd volgens hem besloten om de minder florerende verzekeringsdochter niet te verkopen, maar “desnoods met bloed, zweet en tranen” flexibeler en efficiënter te maken.
Sinds zijn aantreden als bestuursvoorzitter twee jaar geleden heeft Tilmant diverse (buitenlandse) bedrijfsonderdelen verkocht, die onvoldoende zouden renderen. Inmiddels boert NN beter dan in voorgaande jaren: in 2005 werd een kwart meer winst geboekt, zij het bij een fors lagere premie-omzet uit levensverzekeringen.

Reageer op dit artikel