nieuws

ING werkt aan banklabel AHF

Archief

De ING Groep werkt aan een nieuw banklabel, de AHF Bank. De handelsnaam staat voor Arrangementsbank voor Hypotheken en Financieringen.

De naamloze vennootschap is in mei opgericht en valt onder de directie van ING Bank. Woordvoerder Rob Vonk wil nog niets zeggen over de doelstelling en beoogde activiteiten van de AHF Bank. “Die vraag komt te vroeg.”
Volgens de registers van de Kamer van Koophandel luidt de bedrijfsomschrijving: “Het lenen en uitlenen van gelden, het verstrekken van kredieten en financieringsarrangementen, het verstrekken van garanties en borgstellingen, en het verlenen van facilitaire diensten op financieel gebied”. Het maatschappelijke aandelenkapitaal is f 4,4 miljard (2 mld euro). Daarvan is bij oprichting f 0,9 mld volgestort.

Reageer op dit artikel