nieuws

ING verkoopt intermediaire verzekeringsbedrijf in België

Archief

ING wil het grootste deel van zijn Belgische verzekeringsactiviteiten verkopen. Onder meer het onderdeel dat voor de afzet gebruikmaakt van tussenpersonen wordt afgestoten. Het concern gaat zich concentreren op de verkoop van verzekeringen via het bankkanaal.

Naast de assurantietak die samenwerkt met tussenpersonen staan de employee-benefitsactiviteiten in de etalage. Bij deze onderdelen werken 840 mensen. Zij waren vorig jaar goed voor een premieomzet van ruim _ 600 mln. De bankverzekeringstak was met 350 medewerkers goed voor een premieomzet van bijna _ 1,2 mld. Dit onderdeel wordt verdeeld in een schade- en een leventak.
ING bezit in België nu nog een marktaandeel van ruim 5%, waarvan 6% in Leven en nog geen 4% in Schade. Dat is aanzienlijk kleiner dan bijvoorbeeld Fortis, met marktaandelen van 21% in Leven en 16% in Schade.
ING België verkocht in 2005 al de portefeuille ziektekostenverzekeringen aan DKV. Het bedrijf is ontstaan uit de bank BBL en de verzekeraars RVS en De Vaderlandsche.

Reageer op dit artikel