nieuws

‘ING-topman is kille saneerder’

Archief

“ING-topman Michel Tilmant ontpopt zich steeds meer als kille saneerder.” Dat stelt vakbond De Unie in reactie op de voorgenomen reductie van duizend van de 6.200 banen bij Nationale-Nederlanden. Volgens De Unie staat het massaontslag niet in verhouding tot de winstcijfers van het concern en neemt Tilmant onvoldoende verantwoordelijkheid ten opzichte van “de mensen die ING gemaakt hebben tot de moneymaker die de bankverzekeraar nu is”. De voorziening van € 75 mln voor vertrekregelingen van NN-medewerkers noemt de vakbond “een fooi”, omdat ze “in schril contrast” staat met de jaarlijkse besparing van € 235 mln.

Ten slotte spreekt De Unie zorgen uit over de ING-plannen tot uitbesteding van taken. “Het zwaard van Damocles hangt boven de hoofden van 120 ICT-werknemers bij Postbank Leeuwarden”, noemt de vakbond als voorbeeld.

Reageer op dit artikel