nieuws

ING schrapt in de VS 1.600 banen

Archief

ING gaat volgend jaar in de Verenigde Staten 1.600 van de in totaal 10.700 banen schrappen: een reductie van 15%.

“Om de aandeelhouder de waarde te bieden die wordt verwacht van een wereldspeler, moeten we een meer gestroomlijnde organisatie neerzetten”, zo is de uitleg van de Amerikaanse topman van ING, Fred Hubbell. De integratie van de verzekeringsactiviteiten van Aetna en ReliaStar, twee recente aankopen van ING, moet jaarlijks een kostenbesparing van rond de ( 700 mln gaan opleveren. De brutowinst moet hierdoor een impuls krijgen van rond de ( 400 mln.
Zurich Oostenrijk
Het Oostenrijkse filiaal van het Zwitserse verzekeringsconcern Zurich – Zurich Kosmos geheten – neemt het Oostenrijkse dochterbedrijf van Winterthur over. Verder heeft Zurich een deal gesloten met Deutsche Bank, die bestaat uit de overname van de Duitse levensverzekeraar Deutscher Herold (( 5,3 mld premie-omzet per jaar) en de overname van de levensverzekeraars van Deutsche Bank in Italië, Spanje en Portugal (( 2,2 mld brutopremie).

Reageer op dit artikel