nieuws

ING neemt belang in Mexicaanse verzekeraar

Archief

ING heeft een belang van ruim 28% genomen in de grootste verzekeraar van Mexico. Met de transactie is ruim f 1,1 mld gemoeid.

In het contract met Seguros Comercial America (SCA) is vastgelegd dat ING al dit jaar het belang mag uitbreiden en zich binnen drie jaar tot meerderheidsaandeelhouder kan laten kronen.
SCA heeft in Mexico met een premievolume van ruim f 3 mld een marktaandeel van 27%, waarvan in Leven en Zorg 18% en in schadeverzekeringen 39%. De maatschappij zet haar producten af via diverse verkoopkanalen.
ING heeft al een belang (49%) in het Mexicaanse pensioenfonds Afore Bital. Dit jaar wordt dit belang tot 100% uitgebreid. Verder heeft het concern een 49%-aandeel in de joint-venture op het gebied van bankverzekeren Seguros Bital die levensverzekerignen verkoopt via de bankkantoren van de grootste Mexicaanse bank Banco Bital.

Reageer op dit artikel