nieuws

ING koopt pensioenbedrijf AZL

Archief

ING gaat nog dit jaar AZL, beheerder van pensioenadministraties, overnemen voor _ 65 mln.

ING is zelf sinds 2000 actief met het negentig medewerkers tellende ING Pension Services, dat vijf pensioenfondsen bedient met 80.000 deelnemers. AZL heeft voor 455.000 deelnemers _ 8 mld aan pensioengelden in beheer, verdeeld over 58 pensioenfondsen, en zal met het huidige aantal van 350 medewerkers in ieder geval de komende drie jaar in Heerlen gevestigd blijven.
Beide pensioenadministraties zullen nog voor de zomer samen verdergaan onder AZL-label. De streefdatum voor de overdracht van de aandelen is 1 april.
Initiatief
De overname is volgens CNV Dienstenbond totstandgekomen op initiatief van AZL. “Door samenwerking met een internationaal georganiseerde partner ziet AZL mogelijkheden om zijn marktpositie verder te verbeteren. Daarbij speelt tevens mee dat er een sterke concentratietendens is waar te nemen onder dienstverleners en er een groeiende behoefte bestaat aan uitbesteding van activiteiten bij pensioenfondsen, die zelf ook internationaliseren.”
Een ander motief was het scheiden van advies en beleggingen. “Daardoor sta je als pensioendienstverlener nog onafhankelijker in de markt.” De rechtstreekse beleggingen zullen worden ondergebracht bij ING; de overige activiteiten zullen onder AZL-label vallen.

Reageer op dit artikel