nieuws

ING-bod op Aetna

Archief

“Het is een media-hype geworden, maar voorlopig is er nog niets aan de hand”, zegt Manel Vrijenhoek van ING over het bod aan Aetna.

“We hebben samen met WellPoint een brief geschreven en dat is uitgelekt”, aldus Vrijenhoek. “Nee, Aetna heeft nog niet gereageerd. In de brief brengen ING en WellPoint ongevraagd een bod uit op Aetna. ING en de Noord-Amerikaanse ziektekostenverzekeraar WellPoint hebben de bedoeling de activiteiten van Aetna, de grootste ziektekostenverzekeraar in de VS, te splitsen. WellPoint wil de sectie ziektekostenverzekering overnemen en ING de secties leven, pensioen, en financiële producten. “Nee, we delen niet mee welk bedrag daarmee is gemoeid”, zegt Vrijenhoek.
Het staat nog te bezien of de overname doorgaat. In de VS is het bericht – vooral met het oog op de ziektekostensector – ongunstig ontvangen. Consumentenbewegingen vrezen hogere ziektekostenpremies en medische hulpverleners willen van WellPoint toezeggingen omtrent de continuïteit van de samenwerking.

Reageer op dit artikel