nieuws

ING besteedt IT-beheer uit

Archief

Bankverzekeraar ING besteedt het beheer van 53.000 Europese werkplekken uit aan een consortium van overwegend Nederlandse IT-bedrijven.

In Nederland gaan 550 mensen over naar een van deze IT-bedrijven. Het betreft KPN, Atos Origin, Getronics en Accenture. De uitbesteding is onderdeel van het in november 2005 aangekondigde efficiencyprogramma voor ING’s Operations & IT-organisatie in de Benelux. Het programma moet een jaarlijkse kostenbesparing van _ 230 mln opleveren. De vijfjarige overeenkomst met de vijf bedrijven heeft een waarde van ruim _ 800 mln.
Al eerder kondigde ING aan dat het de ontwikkeling, het beheer en het testen van IT-systemen voor met name bancaire onderdelen gaat uitbesteden aan LogicaCMG. Waarschijnlijk zullen de betrokken 350 medewerkers in dienst treden van LogicaCMG.

Reageer op dit artikel