nieuws

ING Bank introduceert hypotheken voor schepen

Archief

ING Bank heeft twee financieringsproducten ontwikkeld voor (plezier)vaartuigen: de Woonarkhypotheek en de Jachthypotheek.

De Woonarkhypotheek voorziet in een financiering vanaf f 30.000. Bij bestaande woonschepen is het maximum van de lening 125% van de executiewaarde van het schip (inclusief ligplaats). Bij nieuwe schepen kan het volle aankoopbedrag worden geleend. Een voorwaarde is dat er een vaste ligplaats is met een vergunning voor permanente bewoning van het schip.
Met de Jachthypotheek kan de aankoop van een zeiljacht, motorboot, speedboot of klassiek schip worden gefinancierd. Leningen zijn mogelijk vanaf f 50.000 tot ten hooge 100% van de executiewaarde voor bestaande schepen, respectievelijk tot de volledige aankoopsom voor nieuwe (plezier)vaartuigen.
Voor beide producten geldt als voorwaarde dat het te financieren vaartuig moet zijn ingeschreven in het scheepsregister van het Kadaster en verzekerd is.

Reageer op dit artikel