nieuws

Infa sluit overeenkomst met twee hypotheekketens

Archief

Infa, De Hypotheker en de Hypotheekshop hebben met het bedrijf Schagen & Vogels een overeenkomst gesloten voor het gebruik van een PremieServer voor hypotheekgerelateerde premies.

“PremieServer is een internetdienst waarin alle premieberekeningsmodellen (via zogeheten blackboxen) van verzekeraars en geldverstrekkers zijn opgenomen”, vertelt Jan van Lierop, directielid van Infa.
“In de huidige situatie moet de adviseur bij iedere verzekeraar en geldverstrekker zo’n blackbox opvragen. Vervolgens moet je dat in je eigen applicatie ‘hangen’ en het moet heel goed gecontroleerd worden. In de nieuwe situatie leveren de verzekeraars en geldverstrekkers dat aan bij Schagen & Vogels. Die hangen dat in deze PremieServer. De tussenpersoon verstuurt via de adviesapplicatie zijn aanvraag. Deze komt binnen bij de PremieServer die er vervolgens voor zorgt dat de berekeningen in de juiste blackbox uitgevoerd worden.”
Ketenintegratie
Kostenbesparing en efficiency zijn de belangrijkste overwegingen van deze partijen om gezamenlijk in dit project te stappen. “Infa, De Hypotheker en de Hypotheekshop zijn goed voor ongeveer _ 20 mld aan verstrekt geld. Dat is een fors deel van de markt”, aldus Van Lierop.
Het is de bedoeling dat in de toekomst ook andere partijen aan deze PremieServer gaan meedoen. “Het is een enorme stap voorwaarts, ook in de ketenintegratie.”

Reageer op dit artikel