nieuws

Ineas binnenkort in drie landen actief

Archief

Internetverzekeraar Ineas gaat nog eind deze maand beginnen met de verkoop van aansprakelijkheidsverzekeringen op de Duitse markt. Daarna volgen respectievelijk Frankrijk, Engeland, Spanje en Italië. In Nederland en België is de virtuele verzekeraar al actief.

Hoewel de activiteiten van Ineas zich zienderogen uitbreiden, is het vooralsnog onduidelijk of de introductie van Europa’s eerste virtuele verzekeraar succesvol verloopt. Het totale aantal medewerkers in alle Europese vestigingen bedraagt nu 28. Omzetcijfers wil Ineas uit concurrentie-oogpunt niet vrijgeven.
“De stijging van productie gaat in lijn der verwachting bij een soft launche”, verwoordt woordvoerster Annemie Averill van Ineas de groei van het bedrijf diplomatiek. Consumenten hebben met name belangstelling voor het auto- en woonproduct van Ineas. De aansprakelijkheidsverzekering is wat minder populair. Binnenkort voegt de verzekeraar nog een ongevallen- en reisverzekering (van Elvia) toe aan het bescheiden assortiment.
Eerdere geruchten als zou Ineas als gevolg van dure (technische) investeringen in financiële moeilijkheden verkeren, worden door algemeen directeur Niek Ligtelijn resoluut van de hand gewezen.
De verzekeraar gaat over een week weer van start met een nieuwe campagne in dagbladen en op Internet zelf. “Wij hebben geen miljoenenverslindende mediacampagne voor ogen. De nadruk komt dit keer bovendien meer op webpromotie te liggen, omdat daarbij de opbrengst per advertentie goed te meten is”, aldus Averill.

Reageer op dit artikel