nieuws

Independer weegt bij autopolis ook kwaliteit en tevredenheid

Archief

Bij het vergelijken van autoverzekeringen weegt Independer voortaan ook kwaliteit en klanttevredenheid mee. Met de ‘Persoonlijke Beste Keuze Autoverzekering’ wil het bedrijf zich ontwikkelen van pure prijsvergelijker naar online adviseur.

Consumenten die zich willen oriënteren op een andere autoverzekering kunnen op de site van Independer sinds kort meer dan alleen premies met elkaar vergelijken. Bij de ‘Persoonlijke Beste Keuze Autoverzekering’ wordt in de weging niet alleen de prijs meegenomen, maar ook de kwaliteit van het product en de klanttevredenheidsscore van de verzekeraar.
De verzekering met de meest uitgebreide dekking uit de vergelijking krijgt de maximale score voor kwaliteit. De autoverzekering met de laagste kwaliteit krijgt hiervoor geen score. Voor klanttevredenheid wordt hetzelfde principe gehanteerd. De klantopinie van de verzekeraar wordt bepaald door het continu uitgevoerde klanttevredenheidsonderzoek van Independer.
Ook basispolis
Omdat de verzekeringspremie afhankelijk is van factoren als leeftijd, schadevrije jaren en type auto is de Beste Keuze altijd een persoonlijk advies. Ook polissen van verzekeraars die niet samenwerken met Independer kunnen als ‘Beste Keuze’ uit de vergelijking komen.
Independer zegt zich met de ‘Beste Keuze’ verder te ontwikkelen van prijsvergelijker naar online adviseur bij het nemen van belangrijke beslissingen. “De reacties van zowel de consument als de branche op dit initiatief zijn bijzonder positief”, aldus directeur Edmond Hilhorst. “Medio november gaan we ook voor de basisverzekering een ‘Beste Keuze’ vergelijking invoeren, waarin niet alleen de hoogte van de premie, maar ook de voorwaarden en de kwaliteit van de dienstverlening in de weging worden meegenomen. In de loop van volgend jaar zullen, afhankelijk van de reacties uit de markt en onze ervaringen ook levensverzekeringen, overlijdensrisicopolissen en hypotheken op deze manier worden vergeleken.”

Reageer op dit artikel