nieuws

Independer: ‘Vooral zorgverzekerden De Amersfoortse willen overstappen’

Archief

Uit een onderzoek van Independer via de website blijkt dat verzekerden met een zorgverzekering bij De Amersfoortse komend jaar willen overstappen.

Op de vraag ‘Bent u van plan in 2007 over te stappen naar een andere verzekeraar?’, antwoordt 35,9% van de verzekerden bij De Amersfoortse met ‘Ja, zeker’. Interpolis en De Friesland scoren het laagst op deze vraag, respectievelijk 10,1% en 10,2%. Confior gaat volgens deze peiling ook klanten verliezen. Daar wil 28,6% overstappen. En ook Azivo, PWZ Achmea en Nationale-Nederlanden moeten zich zorgen maken.
Voor de overstappers van vorig jaar is de belangrijkste reden de ontevredenheid over de service (24,1%) en het niet aansluiten van de dekking op de wensen (23,9%). Voor de nieuwe overstappers zijn de belangrijkste redenen de hoogte van de premie (27%) en het niet aansluiten van de dekking op de wensen (26,2%). “Opvallend is dat bij deze groep de ontevredenheid over service een minder belangrijke reden is om over te stappen in 2007 (14,9%). Hieruit zou kunnen worden afgeleid dat mensen die vorig jaar voor een lagere premie kozen, nu spijt hebben van hun overstap, omdat de dienstverlening tegenvalt”, aldus Independer.
Sinds 13 september konden bezoekers van vergelijkingssite en tussenpersoon Independer aangeven in hoeverre zij van plan zijn om over te stappen naar een andere zorgverzekering in 2007 en wat hiervoor de reden is. Tevens kunnen zij aangeven of zij vorig jaar van verzekeraar zijn gewisseld. Bijna 12.000 bezoekers hebben hun mening gegeven.
Vergelijking
Independer heeft de website aangepast. Naast het goedkoopste alternatief wordt nu ook een ‘beste keuze’ aangeboden. Dit is het product dat de beste prijs/kwaliteitverhouding kent, uitgaande van de dekkingswensen van de consument.

Reageer op dit artikel