nieuws

Independer in gesprek met landelijke adviesketens

Archief

Independer is voor de meer adviesgevoelige verzekeringsproducten zoals bijvoorbeeld hypotheken, in gesprek met een viertal landelijk werkende adviesketens.

Independer-directeur Edmond Hilhorst kan nog geen namen vrijgeven, maar verwacht dat er in de komende weken een besluit genomen wordt. “Voor dat soort producten is het rechtstreekse contact met klanten nodig. Dat kunnen wij via Internet niet bieden”, zegt Hilhorst.
Vóór het eind van het jaar zal Independer ook zijn pakket aan levenproducten uitbreiden, nu kunnen alleen koopsomproducten vergeleken worden. Ook voor dié adviesgevoelige producten, zoals pensioen, zoekt Independer een partner die het rechtstreekse contact mogelijk moet maken. “Dat kan dezelfde adviesketen zijn, maar dat is niet noodzakelijk”, aldus Hilhorst.
Eind dit jaar gaat Independer internationaal opereren. Het bedrijf is in gesprek met twee West-Europese landen. Welke landen dit zijn, wil Hilhorst nog niet prijsgeven.
Besparing
Uit het vergelijken van autoverzekeringen, dat sinds kort mogelijk is op de website van Independer, zou blijken dat de consument minstens f 200 per jaar kan besparen op deze verzekering.
Een vergelijking van verzekeringen voor een volkswagen Golf laat zien dat voor een WA+-polis een besparing van f 900 op jaarbasis mogelijk is. Voor een Mercedes uit de C-klasse kan dit oplopen tot f 1.100.
Dus is het volgens Independer reëel om te veronderstellen dat een doorsnee Nederlands gezin gemiddeld ten minste f 200 kan besparen door de autoverzekering over te sluiten naar de gunstigste verzekeraar. “Dat zou neerkomen op een jaarlijkse besparing door de gezamenlijke Nederlandse huishoudens van meer dan f 1 mld”, stelt Independer.
De website van Independer laat de jaarpremies en voorwaarden van vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen zien. De klant kan tevens een online offerte krijgen. De offerte moet vervolgens geprint, ondertekend en opgestuurd worden naar de verzekeraar.

Reageer op dit artikel