nieuws

Independer: ‘Beschuldiging chantage pertinent onjuist’

Archief

Independer zou banken en verzekeraars tot bijzondere provisieafspraken dwingen door te chanteren met negatieve onderzoekspublicaties over hun producten. Dat stelt tussenpersoon Marco Pot (Borghese, Driebergen) in een brief aan de vakbladen.

Pot zegt in zijn open brief dat diverse partijen hem over deze chantagepraktijken met betrekking tot provisieafspraken en samenwerkingsovereenkomsten hebben verteld. Independer-directeur Edmond Hilhorst: “Deze beschuldiging is pertinent onjuist. Laat hij deze beschuldigingen maar hard maken.”
Dubbelrol
Pot beschuldigt Independer ook van het hebben van een dubbelrol in het woekerpolis-verhaal. Zo schrijft hij onder meer: “Bevreemdt het u niet dat Independer de enige partij in onze branche is die (woeker)polissen verkoopt en tegelijkertijd ook initiator is voor een platform dat claims voorbereidt tegen maatschappijen die dezelfde polissen leveren? Gekker kan het toch niet?”
Hilhorst ontkent de dubbelrol en is er zelfs trots op. “Wij hebben heel nadrukkelijk een dubbelrol. Wij zijn namelijk belangenbehartiger voor onze klanten én tussenpersoon. Als je als tussenpersoon denkt dat je niet de belangen van je klant behartigt, dan klopt er iets niet.”
Volgens Hilhorst hoeft een beleggingspolis niet in alle gevallen een slecht product te zijn. “Wij waarschuwen tegen de onduidelijkheid in de kostenstructuur en signaleren dat de kosten vaak te hoog zijn en dat ze niet goed in beeld gebracht worden. Als een klant, na daar op gewezen te zijn, nog altijd dit product wil sluiten dan helpen wij hem daarbij. Overigens hebben wij afgelopen jaar maar twee keer zo’n product gesloten.”

Reageer op dit artikel