nieuws

Inboedelwaardemeter

Archief

Het Verbond van Verzekeraars heeft de Inboedelwaardemeter eactualiseerd. De vernieuwde Inboedelwaardemeter is gebruikersvriendelijker, omdat deze minder vragen telt dan de vorige. Toch is de betrouwbaarheid volgens het Verbond toegenomen, onder meer omdat de nieuwe Inboedelwaardemeter tot stand is gekomen op basis van een grotere steekproef onder ruim 750 huishoudens.

Zakenauto
De Reaal No Claim Garantie geldt voortaan ook voor zakelijke personen- en bestelauto’s. Eén keer per jaar kan er een schuldschade worden geclaimd, zonder dat het een terugval op de bonus-malusladder tot gevolg heeft. De premie van de No Claim Garantie is marktconform en bedraagt 10% van de premie van de (bestel)autoverzekering.
Harttest
CED-werkmaatschappij Meditel, die zich jaarlijks onder andere bezighoudt met zo’n 30.000 acceptatiekeuringen, wil bij deze keuringen gebruik gaan maken van de Arteriograph, een apparaat waarmee de conditie van hart en bloedvaten kan worden bepaald zonder bloedafname en zonder inspanningstest. Meditel zal verzekeraars voorstellen voortaan de Arteriograph in te zetten bij acceptatiekeuringen.
Overnamepad
Per 1 januari heeft facilitair- en calamiteitendienstverlener Dolmans Groep in IJsselstein de Actief Groep in Waalwijk overgenomen en het werkgebied uitgebreid naar het zuiden van het land. Het is de vierde overname van Dolmans in twee jaar tijd.
Arbeidsmarkt op slot
Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt blijken werknemers steeds minder genegen om van werkgever te wisselen, zo blijkt uit het jaarlijkse Incompany 200-onderzoek naar werknemertevredenheid. In de top 30 van populaire werkgevers prijken negen (bank)verzekeraars, waaronder Aegon (op 2) en Rabobank (op 3).

Reageer op dit artikel