nieuws

Inboedel & opstalpolis NHL met ‘ongemakkendekking’

Archief

De Nieuwe Hollandse Lloyd (NHL) heeft haar inboedel- en opstalverzekering vernieuwd. Opvallend is de introductie van de ‘ongemakkendekking’.

‘Met grote blijdschap geven wij kennis’, zo gaat de met blauwe anijsmuisjes voorziene mailing van NHL van start over de nieuwe verbeterde inboedel- en opstalverzekering. Het vernieuwde product kreeg ook meteen een nieuwe naam: ‘Woonhuis & Inboedelverzekering’. De ludieke geboortemailing moet de aandacht trekken van het intermediair, gezien de invoering van de ongemakkendekking voor immateriële schade.
De ongemakkendekking van NHL is bedoeld ter compensatie van bijvoorbeeld de tijd die het kost om aangifte van diefstal te doen of om nieuwe meubels te kopen. De dekking is gelimiteerd en bedraagt / 2.000 bij inboedelschade boven de / 15.000 en / 4.000 bij schade aan het huis boven de / 25.000. Het nieuwe product is voortaan – geheel volgens Verbondsadvies – in diverse looptijden verkrijgbaar. Naast de standaard contractsduur van 5 jaar, zijn nu contracten van 3 en 1 jaar mogelijk, tegen premietoeslagen van respectievelijk 3 en 5%.
Ook is onderverzekering in het nieuwe NHL-product uitgesloten, mist er gebruik wordt gemaakt van een herbouwwaarde- of inboedelmeter danwel de inventarislijst.
De premie van de nieuwe Woonhuis & Inboedelverzekering is niet langer gebaseerd op regiotabellen, maar op postcode. In de meeste postcodegebieden leidt deze aanpassing tot een premieverlaging, aldus NHL. Alleen in sommige grote steden blijft de premie gelijk. Indien de woning is beveiligd op basis van ‘Borg’ of een politiecertificaat ‘Veilig wonen’, biedt NHL een premiekorting van 15%. In sommige postcodegebieden vervallen hierbij zelfs enkele beperkende bepalingen.
Het nieuwe product kan ondergebracht worden in de pakketverzekering Odeon van NHL, die via moederbedrijf Victoria onderdeel is van de Duitse Ergo-groep.

Reageer op dit artikel