nieuws

In NN-polissen: medisch toerisme binnen Europa

Archief

In de Garant-polissen van NN is nu ook ‘medisch toerisme’ binnen Europa vastgelegd.

Nationale-Nederlanden verleende op de ziektekostenpolissen (zoals vrijwel alle verzekeraars) een buitenlanddekking voor acute hulp ter plaatse van ten hoogste twee maal de in Nederland geldende tarieven. Coulancehalve vergoedde NN ook de kosten voor een behandeling die met opzet in een ander Europees land wordt uitgevoerd. De mogelijkheid van ‘medisch toerisme’ binnen Europa is nu in de Garant-polissen vastgelegd. NN moet wel vooraf toestemming geven. Gedekt is maximaal honderd procent van de kosten die ook in Nederland zouden zijn gemaakt. De Garant-polissen (Basis Garant, Garant, Garant Plus en Garant Top) worden ook gevoerd door Agis-verzekeraar ZAO.

Reageer op dit artikel