nieuws

In februari naar schatting 12.500 levenslooppolissen

Archief

Verzekeraars hebben in februari zo’n _ 50 mln aan nieuwe premies binnengehaald via de verkoop van levensloopverzekeringen.

Die schatting volgt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (Verbond van Verzekeraars) over de verkoop van individuele levensverzekeringen. Het CVS brengt levensloopproducten onder bij de ‘spaarverzekeringen’. Die categorie laat in februari een toename van 12.500 polissen zien ten opzichte van februari 2005.
In januari zorgden levenslooppolissen nog amper voor een waarneembare productiestijging. Er werden toen 16.900 nieuwe spaarverzekeringen geregistreerd door het CVS, 500 meer dan een jaar eerder. De premieomzet was eveneens weinig hoger: _ 87 (79) mln. In februari zijn de cijfers sprekender: 27.600 (15.100) nieuwe spaarpolissen en _ 112 (67) mln nieuwe premie.
Meer over de individuele levenproductie in de rubriek Sparen/Lenen op pagina 52.

Reageer op dit artikel