nieuws

Imza neemt portefeuille DHB over en lonkt naar Duitse markt

Archief

Het op de Turkse klant gerichte intermediairbedrijf Imza in Etten-Leur neemt per 1 september de portefeuille van DHB Hypotheken en Verzekeringen over.

DHB heeft circa 2.500 relaties waardoor het totale aantal relaties van Imza nu op 4.700 uitkomt. “Wij schatten dat wij van het totale aantal Turkse huishoudens in Nederland (100.000) ongeveer 4 à 5% als klant hebben”, zegt directeur Veysel Hut van Imza. “Wij blijven overigens vanuit Etten-Leur werken volgens het RVS-model met loondienstadviseurs. Er werken op dit moment tien adviseurs voor ons.”
Terugkeerpolis
Verder heeft Imza concrete plannen om samen met Reaal de onlangs uitgebrachte terugkeerpolis op de Duitse markt uit te brengen. Bij deze beleggingspolis sparen verzekerden om te kunnen terugkeren naar het land van herkomst (zie ook AM 15, pag. 15). “Wij hebben hier grote verwachtingen van”, zegt Veysel Hut. “De Duitse markt is acht keer groter dan de Nederlandse en er is daar grote belangstelling voor dit product.” Imza kon dit ook aflezen aan het grote aantal reacties op de commercial over de terugkeerpolis die inmiddels in vier Europese landen is uitgezonden en daar ook de komende periode te zien zal zijn.
Ten slotte heeft Imza ook nog plannen om volgend jaar met een eigen hypotheeklabel en eigen schadelabel te komen.
onder het contract met DHB Hypotheken en Verzekeringen. Naast hem Erol Ulu, hoofd Retail Banking van DHB.

Reageer op dit artikel