nieuws

‘Ik ben de buurman van Stadermann’

Archief

Het zal je toch gebeuren dat je naast een ogenschijnlijk keurige advocaat woont, die bij een kantoor werkt dat zo groot is dat de namen van de advocaten op de achterkant van het briefpapier worden gedrukt. Ja inderdaad, Stadermann, dat is hem.

En dat je dan door je verzekeringsadviseur er op wordt gewezen dat zo iemand je open en bloot onbetrouwbaar noemt (AM 4-11-94, blz. 37). En tegelijk je verzekeringsadviseur ook nog in een kwaad daglicht stelt.
Stadermann begrijpt het volgens mijn verzekeringsman zelf niet en heeft kennelijk niet door dat no-claim iets anders is dan geen schade. Als je immers je schade voor eigen rekening neemt behoud je toch gewoon je no-claim korting? Geen verzekeraar zal vragen bij het overnemen van een autoverzekering of de no-claim verklaring gebaseerd is op schadevrij rijden of het voor eigen rekening genomen hebben van een schade.
En, volgens mijn verzekeringsman, heeft die Stadermann van de praktijk al helemaal niets begrepen. Verzekeraars zitten echt niet te wachten op nog meer papierwerk in de vorm van uitgebreide formulieren bij het doorgeven van iedere autowijziging. Ze willen juist van al dat papierwerk af. En anders ondertekent de tussenpersoon toch zelf die verklaringen als dat zo nodig zou moeten.
En over onbetrouwbaar gesproken: Toen ik na die gememoreerde total-loss tegen een viaduct naar huis was gelopen en steun zocht bij mijn buurman schonk die gelijk ongevraagd een volle bel cognac voor me in. Als dan de politie straks misschien nog komt dan wil ik wel verklaren dat die dranklucht komt van het glaasje dat ik je voor de schrik heb ingeschonken, vertelde hij. En zo iemand noemt mij nu onbetrouwbaar! Hoewel, misschien is hij als advocaat toch niet zo’n slechte. Ik was daar niet opgekomen, maar ja, na zo’n ongeval denk je niet meer erg helder. De buurman

Reageer op dit artikel