nieuws

IFC biedt intermediair voortaan premiegarantie

Archief

IFC Software biedt aan tussenpersonen premiegarantie in de nieuwe versie van het vergelijkingsprogramma Diagnose Suite. IFC legt het verschil in premie bij als er afwijkingen zijn in de door Diagnose berekende premie en de premie die de verzekeraar onder gelijke voorwaarden offreert.

De door IFC gehanteerde premiegarantieregeling wordt alleen aangeboden aan tussenpersonen die de volledige Diagnose Suite afnemen. Bovendien heeft IFC een aantal voorwaarden verbonden aan de garantieregeling (www.ifcsoftware.nl). Zo is onder meer de garantie vanaf 1 januari 2002 beperkt tot de premies van de bank- en verzekeringsinstellingen waarmee IFC een ‘Erkend datapartnerschap’ is aangegaan. Verder zijn rentetarieven uitgesloten van de garantie. “Rentetarieven wijzigen dagelijks. Als onze gebruikers niet dagelijks de update uitvoeren, werken zij met de verkeerde tarieven. We moeten ze dus eerst opvoeden”, zegt IFC-directeur Guus Landheer.
Ook geconstateerde premieverschillen waarvan de Diagnose-gebruiker weet of geacht kan worden te weten dat deze niet correct kunnen zijn, zijn uitgesloten.
Als reden voor de premiegarantie zegt Landheer dat door vernieuwde procedures in het kader van de ISO-certificering IFC nu in staat is zijn hand in het vuur te steken voor de berekende tarieven. “Het blijft natuurlijk wel mensenwerk. Je hoort mij niet roepen dat we foutloos zijn, maar ik ben wel zo arrogant om te zeggen dat wij het beste systeem hebben.”
IFC richt zich met de premiegarantieregeling in eerste instantie op het professionele intermediair. “Hiermee geven wij aan dat het intermediair met een professioneel stuk gereedschap zijn werk kan doen. Hij moet geen schade oplopen doordat er in Diagnose een verkeerde premie berekend wordt.”
als die in Diagnose Suite. Landheer gaat nog niet zover dat ook de consument een beroep kan doen op de premiegarantieregeling.
De reactie van Henk Rijpstra, sinds begin dit jaar de nieuwe directeur van Kooijmans Software dat het vergelijkingspakket Rolls op de markt brengt, is duidelijk. “Een goede actie van IFC. Kennelijk hebben ze het nodig. Onze premies kloppen al vijftien jaar tot op de gulden nauwkeurig, dus zo’n premiegarantie durf ik ook wel af te geven voor onze vierduizend klanten.”
Nieuwe modules
IFC heeft tegelijkertijd met de introductie van de premiegarantie de module Vermogen aan Diagnose Suite toegevoegd. In deze module is het mogelijk een beleggersstrategie te bepalen, rendementsgegevens te vergelijken en doelkapitaal te berekenen. Daarnaast is de module Verkeer uitgebreid en zijn de producten Auto, Motor en Bestelauto en Classic Cars toegevoegd. Verder beschikt het onderdeel Auto over een volledig vernieuwde autodatabase. Deze bevat naast de recente gegevens van alle gangbare voertuigen, tevens een uitgebreide dagwaardeberekening en ruim achtduizend afbeeldingen.
Voor gebruikers van Diagnose Suite is een directe koppeling gerealiseerd met het polisvoorwaardenpakket Polisbank. De nieuwe versie van Diagnose Suite is sinds deze week leverbaar. De bestaande gebruikers van de vorige versie worden vanaf 1 december automatisch voorzien van de nieuwe versie.

Reageer op dit artikel