nieuws

Iets minder omzet voor Optima in eerste kwartaal

Archief

De provisieomzet van Optima is in het eerste kwartaal licht gedaald ten opzichte van de eerste drie maanden van 2003. De hypotheekomzet daalde fors en kwam 16% lager uit op # 105 (125) mln.

“De achterblijvende hypotheekomzet is gedeeltelijk gecompenseerd door overige productie en door de ombuiging van de dalende marge per klant in 2004 ten opzichte van dezelfde periode in 2003”, aldus directievoorzitter Arjen van Dun, die al eerder aangaf vooral moeite te hebben met het vinden van goede hypotheekadviseurs. De marge per klant steeg met 6,3%.
De totale provisieomzet over het eerste kwartaal bedraagt # 2,7 (2,8) mln. De omzet is voor 46% afkomstig uit hypotheekbemiddeling en voor 36% uit levensverzekeringen. De franchiseformule genereerde de meeste omzet (48%), gevolgd door de eigen loondienst (40%).
Het rendement kwam uit op # -0,1 mln. “Dit wordt met name veroorzaakt door de lagere omzet in de eigen loondienst door het onvoldoende kunnen aantrekken van nieuwe kwalitatief hoogwaardige adviseurs.” Het resultaat zal ook in het tweede kwartaal te lijden hebben onder een veranderingsproces waarmee de effectiviteit en de kwaliteit van de medewerkers moet verbeteren.
Directievoorzitter Arjen van Dun denkt dit jaar uit te komen op een omzetstijging van 18% tot # 13,7 mln en een rendement van 7% over de omzet (+ 91%). In de eerste maanden is het aantal franchisenemers met vijf uitgebreid tot 33. Bij de inkoopformule zijn 26 kantoren aangesloten.

Reageer op dit artikel