nieuws

IDM Bank verkoopt live bij dealers via TeleAdvies

Archief

ABN Amro-dochter IDM Bank heeft begin deze maand TeleAdvies in gebruik genomen, een geavanceerd systeem waarmee potentiële kopers van een auto middels een ‘beeldgesprek’ een financiering kunnen aanvragen. Zowel het adviesgesprek als de offerte en zelfs het daadwerkelijke contract lopen via een directe videoverbinding tussen IDM en autodealer.

Begin deze maand werd gestart met een proefopstelling van TeleAdvies bij vijf autodealers. Met het TeleAdvies regelt de klant in een speciaal ingerichte videocommunicatieruimte bij de autodealer zijn financiering direct zelf bij IDM. Spraak, beeld en data worden via een online verbinding getransporteerd van en naar de bank in Amsterdam. De klant en de adviseur van de financieringsmaatschappij zien elkaar ondertussen op het beeldscherm. Een voordeel van het TeleAdvies is dat de aanvrager bij het gebruik van dit systeem zijn persoonlijke gegevens niet hoeft te delen met de autodealer.
Arbeidsintensief
IDM is er van overtuigd dat dealers met behulp van het TeleAdvies in combinatie met gezamenlijke advertenties meer omzet kunnen maken.
“Financieringen zijn voor de autobranche een belangrijk product”, aldus Jeff Simon, projectleider Nieuwe Media bij IDM. “Momenteel wordt ongeveer 85% van de verkochte auto’s gefinancierd met ‘vreemd’ geld. Omdat er steeds meer verschillende financieringsmogelijkheden zijn, is het voor de autodealer een arbeidsintensieve klus om alles bij te houden. Ons TeleAdvies moet hierin uitkomst bieden.
Na afsluiting van de proef met vijf dealers besluit IDM of het TeleAdvies ook ingezet zal worden voor andere kapitaalintensieve investeringen zoals bijvoorbeeld meubels, keukens en badkamers.
Een adviseur van IDM Bank kan via het beeldscherm zowel kijken als luisteren naar de klant bij de dealer en ondertussen informatie uitwisselen.

Reageer op dit artikel