nieuws

IDM Bank introduceert ook Leen-Spaarplan

Archief

IDM Bank heeft een gecombineerde leen- en spaarrekening in de markt gezet onder de naam Leen-Spaarplan.

Met het Leen-Spaarplan kunnen consumenten dubbel profiteren van de fiscale mogelijkheden: de aftrek voor rente over consumptief krediet en de fiscale begunstiging van spaarverzekeringen met een looptijd van 15 jaar of langer.
Het gecombineerde produkt bestaat uit een doorlopend krediet met een vaste maandtermijn van 2% (rente en aflossing). Het aflossingsdeel wordt benut als betaling van de premie voor een spaarverzekering, die bij een verzekeraar naar keuze kan worden gesloten. Voor de tussenpersoon betekent dat dubbel provisie: over het doorlopend krediet van de bank én over het spaarplan van de verzekeraar. “De binding met de cliënt wordt groter”, zegt de Direktbank. Eerder al introduceerden Becam Financieringen en de Direktbank een soortgelijk leen- en spaarprodukt.

Reageer op dit artikel