nieuws

Hypotrust scoort hoogst in enquête naar hypotheekrente

Archief

Hypotrust, een nieuwkomer in de hypotheekmarkt, is een van de aanbieders met de laagste rentetarieven. Deze conclusie trekt het financiële onderzoeksbureau MoneyView Nederland in haar uitgave MoneyWiser.

Het bureau enquêteerde bijna 30 verzekeraars, banken, en andere financiële instellingen en peilde de tarieven bij een rentevaste periode van vijf en tien jaar voor lineaire, annuïteiten-, spaar- en traditionele levenhypotheken. Ook werd gekeken naar aanbieders met een ‘instaprente’: een tarief voor maximaal twee jaar en waarin de hypotheekgever zelf kan bepalen wanneer de hypotheekrente voor vijf of tien jaar moet worden vastgezet.
Laagste rentetarieven
Uit het onderzoek is gebleken, dat Hypotrust over de gehele linie, van leningen met garantieregeling tot maximaal 125% van de executiewaarde, één van de laagste rentetarieven hanteert, aldus Money View.
Een eervolle vermelding krijgen ook Falcon Leven (Fortis-Amev) en Bouwfonds Hypotheken. Verzekeraar NOG zou voor 10-jaars hypotheken concurrerende tarieven offreren.
In het segment traditionele levenhypotheken scoren Zürich Leven en verder Hypotrust, Generali, Levob, en Reaal goed. De spaarhypotheek is het goedkoopst bij Falcon Leven en Hypotrust. Bij rentevaste perioden van tien jaar doen ook NOG en Reaal goed mee, aldus MoneyView.

Reageer op dit artikel