nieuws

Hypotrust klaar voor koopsubsidie

Archief

Hypotrust heeft haar administratie aangepast en kan nu hypotheken met koopsubsidie aanbieden.

De nieuwe VROM-subsidieregeling, bedoeld om het eigenwoningbezit te stimuleren, werd begin dit jaar van kracht. De tegemoetkoming in de woonlasten is maximaal f 328 per maand en geldt voor een maximale lening van f 207.800. Om voor deze regeling in aanmerking te komen, is de koper verplicht een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) te sluiten.
Volgens Hypotrust verstuurde NHG de benodigde software en handleidingen vrij laat. “Omdat we er niet klaar voor waren, moesten wij de eerste twee maanden nee verkopen.” De facilitaire dienstverlener zegt de administratie nu goed op orde te hebben en stuurt de aanvragen direct door naar het ministerie. “Het VROM laat binnen veertien dagen aan de klant weten, of hij voor de regeling in aanmerking komt.” In totaal heeft Hypotrust inmiddels vijftien hypotheekaanvragen met koopsubsidie via haar tussenpersonen binnengekregen.

Reageer op dit artikel