nieuws

Hypotheker vindt klassement van Eigen Huis niet objectief

Archief

De Hypotheker vindt het Hypotheek Klassement van de Vereniging Eigen Huis onvolledig. Met deze lijst wil Eigen Huis de gunstigste geldgevers op een rij zetten op basis van de nettomaandlasten.

“Niet alle verkrijgbare hypotheekproducten worden meegenomen in de peiling”, luidt de kritiek. “VEH vergelijkt alleen zogenaamde ‘algemeen verkrijgbare producten’. Zo ontbreekt bijvoorbeeld onze Solide Koers Spaarhypotheek. Ik zie op de lijst alleen hypotheekproducten staan die Eigen Huis zelf verkoopt. Dat is voor mij reden om de objectiviteit van Eigen Huis in twijfel te trekken”, aldus directeur Bas Millenaar.
Reactie
Eigen Huis vindt de algemene verkrijgbaarheid een belangrijk criterium voor opname in de hypotheekvergelijking. “Huismerken en exclusieve promotionele arrangementen van hypotheekketens, ook die van Vereniging Eigen Huis zelf, worden dus niet in de wekelijkse vergelijking opgenomen.”
Dat alleen producten worden vergeleken die Eigen Huis zelf verkoopt, noemt de vereniging “aantoonbaar onjuist”. “Zo komen de hypotheken van DBV en Obvion wel in de klassementen voor, maar zijn ze niet bij ons verkrijgbaar.”

Reageer op dit artikel