nieuws

Hypotheker hecht minder belang aan oversluitingen

Archief

De Hypotheker heeft vorig jaar de omzet met 29% vergroot tot _ 7,0 (5,5) mld. De keten claimt een marktaandeel van 7,4% en richt zich vooral op starters en doorstromers. “Die zijn belangrijker dan oversluitingen.”

Het bedrag aan ingeschreven woninghypotheken groeide vorig jaar landelijk met 25% naar tot _ 117 mld. Op basis daarvan komt De Hypotheker uit op 6,0% marktaandeel, net iets meer dan de 5,9% in 2004.
Op basis van het aantal gesloten hypotheken is het aandeel 7,4% (in 2004: 6,8%). De Hypotheker sloot ruim 41.000 hypotheken, tegen 34.244 in 2004. Het marktaandeel in eerste hypotheken steeg van 7,9% naar 8,3%. Het gemiddelde hypotheekbedrag steeg met ruim 6% tot circa _ 170.000; in de markt was de gemiddelde stijging van het hypotheekbedrag 10%.
Volgens directeur Karel Pauw zijn veel nieuwe klanten de Hypotheker-vestigingen binnengewandeld: “Vooral starters en doorstromers naar een andere of nieuwe woning maakten gebruik van onze diensten. Die doelgroepen zijn voor ons belangrijker dan de markt voor oversluitingen, waarin we in 2005 een marktaandeel van 7% behaalden.”
Er werden vorig jaar vijf nieuwe vestigingen geopend, waarmee het totaal op 142 is gekomen. Verder zijn 28 kantoren omgebouwd naar een nieuwe transparante winkelformule.

Reageer op dit artikel